Türkiye’nin adımı dünya basınında gündem oldu! Oyun değiştirici bir konsept

24 TV canlı yayınında gündeme dair tüm gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TCG Anadolu gemisi hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Demir, 'Anadolu gemisine SİHA koyacağız dediğimizde bu dünya basınında gündem oldu. Bu da oyun değiştirici bir konsept. Anadolu tipi bir gemiye 80'e yakın SİHA koyabilirsiniz.' dedi.

Belkıs Kılıçkaya, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu soruyor, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir cevapladı.

“Geleceğin teknolojileri o heves o heyecan her zaman gündemimizde olması gerekiyor.” diyen İsmail Demir, “SİHA bunun örneği oldu. Sadece SİHA’lar değil SİDA diyelim hepsinin değişik kullanım alanlarıyla sahada olması gerekiyor. Onların alt yapıları da çip dahil bağımsızlığı sağlamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

‘Örgüt içerisinde çok fazla sayıda ülkenin desteğini görebiliyoruz. Biz ne yaptık da elimiz kolaylaştı?’ sorusuna İsmail Demir, “En basit tüfekten başlayalım. Türkiye’nin tüfeği yoktu, milli bir tüfeği yoktu. MPT’nin teslimatlarını 2015’te yaptık. Milli olarak söylüyorum daha sonra bir dizi tüfekler geldi devam ediyor. SİHA’larımız çok etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Onun yanında askerimizin kullandığı dürbünler, nişangahlar, çeşitli menzildeki silahlar, ATAK helikopterlerimizin sahada bulunması, askerimizin donanımıyla ilgili modern unsurlarla donatılması kararlılık irade tabi bunlar çok önemli. Bir de kararlı bir şekilde mücadelenin olması, FETÖ’nün çözülmesi bunlar önemli gelişmeler” diye cevap verdi.

Anadolu gemisine SİHA koyacaklarını söylediklerinde konunun dünya basınında gündem olduğunu vurgulayan Demir, “Bu da oyun değiştirici bir konsept. Bir uçak gemisinden uçak kaldırdığınızda o uçak kaç saat havada kalabilir? Anadolu tipi bir gemiye 80’e yakın SİHA koyabilirsiniz.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu