Konuşması gelen notla kesildi! Bakan Soylu’nun açıklaması salonu alkışlara boğdu

Ankara'da bir programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşması sırasında getirilen notu okuyup terör örgütü PKK'ya vurulan son darbeyi açıkladı. Bakan Soylu'nun 'Mardin'de dün bir operasyon yapmıştık. Arkadaşlar bugün de mağaraya girdiler, 6 tane daha sarı torba aldılar.' sözlerinin ardından salonda alkış tufanı koptu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HAK-İŞ Konfederasyonu afetle mücadelede çalışanlara yetkinlik kazandırılması, HAK Arama ve Kurtarma / Umut timi kurulması projesi kapanış programına katıldı.

“ÇOK BAŞARILI BİR OPERASYON GERÇEKLEŞTİ”

Konuşması sırasında getirilen notu okuyan Bakan Soylu, örgüte vurulan yeni darbeyi ‘Dün bir operasyon yapmıştık, bugün de arkadaşlar mağaraya girdiler 6 tane daha sarı torba aldılar. Mardin Bagok’taydı çok başarılı bir operasyon gerçekleşti, uzun zamandır Tunceli’de yaptığımız gibi ve kış üstlenme bölgelerinde de mağaraya girince rahat olacaklarını zannediyorlar ama ülkemizin ve devletimizin geldiği noktayı unutuyorlar.” sözleriyle duyurdu.

İçişleri Bakanlığı da Eren Kış-8 operasyonları kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Bagok bölgesinde PKK’lı 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Eren Kış-8 Operasyonları kapsamında, Mardin-Nusaybin ilçesi Bagok bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde; jandarma komando ve JÖH birliklerince, Hava Kuvvetlerinin desteğinde icra edilen operasyonda, 6 bölücü örgüt mensubu silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu