‘Barış Masası’ İstanbul’da kuruldu… Dünyanın gözü Dolmabahçe’de

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin İstanbul'da bir araya geldiği toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasının ardından başladı. Rusya-Ukrayna heyet başkanlarının baş başa görüşmesi bitti.

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin İstanbul’da bir araya geldiği toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından başladı. Rusya-Ukrayna heyet başkanlarının baş başa görüşmesi bitti.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde başlayan toplantıya, sabah ilk olarak Ukrayna, ardından Rusya heyeti geldi.

Erdoğan’ın açılış konuşmasını yapmak üzere geldiği Çalışma Ofisi’ndeki toplantı, konuşmanın ardından başladı.

İstanbul’daki müzakereler iki gün şeklinde planlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasında, Türkiye’nin tüm uluslararası platformlarda iki tarafın da hakkını, hukukunu, hassasiyetini koruyan adil bir yaklaşım sergilediğini belirterek “Heyet üyeleri olarak sizler tarihi bir sorumluluk üstlendiniz. Tüm dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeli haberleri bekliyor. Liderlerinizin yönlendirmesiyle barışın temelini atıyorsunuz. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya biz hazırız.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın taraflarla temasları sonucunda, daha önce Belarus’ta bir araya gelen heyetlerin, bir sonraki görüşmesini İstanbul’da yapmasına karar verilmişti.

GÖRÜŞMELERE ROMAN ABRAMOVİCH DE KATILIYOR

Rusya ile Ukrayna arasında Dolmabahçe’de yapılan görüşmelere Roman Abramovich de katılıyor.

Abramovich’in Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yanında oturduğu görüldü.

Roman Abramovich’in Kiev’de Ukraynalı müzakerecilerle yaptığı görüşmeden birkaç hafta sonra zehirlendiği iddia edilmişti.

Abramovich ve iki Ukraynalı üst düzey müzakerecide göz kızarıklığı, ağrılı ağlama ve eller ve yüzlerde deri soyulması gibi semptomlar görüldüğü öne sürülmüştü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu