Barış Parkuru, yılın organizasyonu ödülüne aday gösterildi

Dünya’da bir ilk Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından gerçekleştiriliyor. Akdeniz Barış Parkuru dünyada ilk defa iki yönlüde yüzüldü

Dünya’da bir ilk Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından gerçekleştiriliyor. Akdeniz Barış Parkuru dünyada ilk defa iki yönlüde yüzüldü.

Kıbrıs’tan Türkiye’ye 1 Eylül 2020 Dünya Barış gününde TYF’nin resmi hakemlerinin gözetiminde yüzen 9 sporcu 100 km parkuru bitiren takım, Dünya Açık Su Birliği WOWSA tarafından yılın organizasyonu ödülüne aday gösterildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Mersin Yenişehir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşen tarihi geçişi takım 2019 yılında Mersin-Girne olarak tamamlamış. 2020 yılında pandeminin zorlu şartlarında Girne-Mersin olarak dönüş parkurunda yüzmüştür. Yaşları 33 ile 60 arasında değişen farklı meslek gruplarında gelen sporcular barış ve kardeşlik için Akdeniz’in mavi sularında kulaç attı.

Tarihinde ilk defa ambargoları sporla barışla kulaçlarla yıkan Kuzey Kıbrıs’ın adı uluslararası bir organizasyonda oylamaya sunulacak. Kıbrıs ve Türkiye arasında yüzme parkurumuz tescilleniyor. Pandemi şartlarında böyle büyük bir organizasyonu bütün sağlık şartları dikkate alınarak gerçekleştiren ekip şimdi Dünya’da yılın performansına aday gösterildi.

Oylama bugün başladı ve 3 hafta devam edecek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu