Güney’de vakalar artışta, kapanma tedbirleri yeniden gündemde…

Ocak ayı başından itibaren uyguladığı karantina tedbirlerini Şubat ayı ortalarından itibaren gevşetmeye başlayan Güney Kıbrıs'ta son bir haftadır görülen vaka artışı nedeniyle yeniden karantina tedbirlerine geri dönme gündeme geldi.

Filelefteros’un haberine göre, bugün sarayda bilim kurulu üyeleriyle bir toplantı yapacak olan Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in, bu toplantının ardından yarın kabinesini toplayarak karantina tedbirlerini tekrardan gündeme getirmeyi görüşeceği bildirildi.

Toplantının birinci gündem maddesinin halen yürürlükte olan restoran, kafe ve diğer toplu mekanlarının kısmi çalışma saatlerinin tamamen serbest bırakılacağı tarih olan 16 Mart’ın ötelenerek yeniden düzenlenmesinin bulunduğu öğrenildi. Gelecek hafta başında kademeli olarak açılması düşünülen okulların da gündemin en önemli maddelerinden olduğunu öğrenilirken, günlük izinler için de 2 yerine 3 kez başvuru yapma hakkının da gündemde olduğu bildirildi. Habere göre alınması düşünülen bir başka tedbirin de halen akşam 21.00, sabah 05.00 arası uygulanan sokağa çıkma yasağının saatlerinin uzatılması olduğu belirtiliyor.

Öte yandan en çok vakanın bildirildiği Limasol kentinin münferit olarak kapatılması düşünülmezken, restoran ve kafe son günlerde artan bir şekilde yaptığı çalışma saatlerinin uzatılması çağrılarının, vakalarda yaşanan son artışlar nedeniyle ‘imkansız senaryoya’ dönüştüğü hususu da habere yansıdı.

 

 

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu