Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Karadeniz gazı için Türkiye’den kritik hamle

Karadeniz'deki gaz sahalarında olası mayın tehdidine karşı bölge çembere alındı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı teyakkuza geçirildi.

Karadeniz’deki gaz sahalarında olası mayın tehdidine karşı bölge çembere alındı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı teyakkuza geçirildi. Uyarıların yapıldığı ilk andan itibaren deniz karakol uçakları Sakarya Gaz sahasında keşif ve gözetleme faaliyetlerine başladı. Uçaklar 24 saat esasına göre havada mayın nöbeti tutuyor.

Ukrayna’dan bırakılan mayın riskine karşı Türk Deniz Kuvvetleri Karadeniz’de doğal gaz arama ve sondaj faaliyeti yapan gemilerin çevre hattını koruma altına aldı.

Ukrayna’nın, Rus savaş gemilerine karşı Odessa’dan denize bıraktığı mayınlar Karadeniz için risk oluştururken, Türkiye’nin toplamda 540 milyar metreküp doğal gaz keşfettiği Karadeniz’deki gaz sahası da çembere alındı. Karadeniz’de çalışmalarını yürüten sondaj gemileri için güvenlik hassasiyeti en üst seviyede.

4 GEMİ KARADENİZ’DE

Karadeniz’de peş peşe görülen mayınlar Sakarya Gaz Sahası’nda da endişe yarattı. Olası bir mayın tehdidinin yarattığı ciddi risk nedeniyle teyakkuza geçildi. Fatih, Kanuni, Yavuz ve Barbaros Sakarya Gaz Sahası’nda aktif görevde.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu